torsdag 24. november 2011

brune pinner oppskrift

BRUNE PINNER:
200 g Meierismør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss sirup, lys
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
Pensling og dryss:
1 sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

1 - Sett stekeovnen på 175°C.

2 - Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Kakene skal steke i ca 10 minutter midt i ovnen.

Pensling og dryss:
3 - Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.Stek kakene. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.

gleder meg til å begynne med julekakene.

4 kommentarer:

Wenche sa...

mmm, mine favorittjulekaker. de smaker like godt som fløtekarameller disse.

Jeg MÅ få tak i meierismør før jeg får bakt de, for de blir IKKE de samme med margarin.

Wenche sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
reiduns blogg sa...

jeg må huske å kjøpe mer smør jeg å, liker å bruke det på julebaksten jeg å.

Janne-Lise sa...

Tusen takk for oppskrift - her bakes de med margarin og det funker bra :)

favoritter her i hus de der.