200 g Meierismør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss sirup, lys
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
Pensling og dryss:
1 sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler
1 - Sett stekeovnen på 175°C.
2 - Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Kakene skal steke i ca 10 minutter midt i ovnen.
Pensling og dryss:
3 - Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.Stek kakene. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.
gleder meg til å begynne med julekakene.
4 kommentarer:
mmm, mine favorittjulekaker. de smaker like godt som fløtekarameller disse.
Jeg MÅ få tak i meierismør før jeg får bakt de, for de blir IKKE de samme med margarin.
jeg må huske å kjøpe mer smør jeg å, liker å bruke det på julebaksten jeg å.
Tusen takk for oppskrift - her bakes de med margarin og det funker bra :)
favoritter her i hus de der.
Legg inn en kommentar